PERSONAL / Ik ga voor 3 (!!!) maanden op reis

1/17/2016

Nederlands: Vandaag ga ik ongelofelijk gaaf nieuws met jullie delen. Na maanden voorbereiden is nu zo goed als alles geregeld en wordt het tijd om jullie mijn grote plannen te vertellen. Ik besef het zelf nog niet helemaal, maar... Volgende maand ga ik op reis! De langste én verste én leerzaamste reis die ik ooit ga maken. Tenminste, dat denk ik. Ik heb er heel veel voor moeten regelen en ik wilde er pas over schrijven als alles rond was en nu is het zover. Klik op 'read more' om alles te lezen over mijn plannen!

English: Today I'm going to share the most exciting news with you guys: next month I'm going to make the longest, most far away en most educative trip I will ever make. I still can't believe it, but after months of preparing and arranging everything for this journey, everything is set. So, today I can tell you guys all about my big plans. Click 'read more' if you want to know all about the trip I'm about to make!

Wat is het plan?

Ik ga eind februari voor twee maanden naar Australië om onderzoek te doen voor mijn scriptie en plak er daarna nog drie weken rondreizen aan vast. In totaal ben ik ongeveer drie maanden weg. Het begin van mijn reis is dus al gepland: ik begin in Adelaide waar we het onderzoek gaan opstarten en daarna vlieg ik naar Brisbane om het onderzoek te doen aan de University of Queensland.
De plannen voor mijn laatste twee/drie weken zijn nog niet helemaal gemaakt. Ik ben in ieder geval van plan om Sydney en Melbourne te bezoeken, maar dat moet ik nog uitstippelen. Als jullie het leuk vinden, zal ik daar meer over vertellen zodra ik precies weet wat ik dan ga doen.

Met wie ga ik?

In eerste instantie dacht ik dat ik alleen zou gaan, maar er was toevallig een meisje dat dezelfde opleiding doet als ik (maar dan aan een andere hogeschool) dat ongeveer hetzelfde plan had. Ik heb haar nog niet ontmoet, maar mijn opdrachtgeefster heeft ons gevraagd of we het goed vonden om samen naar Australië te komen en dan leek ons allebei ook leuk! We vliegen dus samen naar Adelaide en Brisbane en delen ook een kamer.
Met wie ik de laatste drie weken ga rondreizen is nog niet zeker, waarschijnlijk ga ik in mijn eentje, maar misschien komt er ook wel een vriendin langs. Maar goed, zoals ik al zei, dat zal ik wel vertellen als alles rond is!

Hoe kom ik erbij om mijn scriptie in Australië te schrijven?

Nou, dat was eigenlijk heel ongepland! Ik had namelijk helemaal niet stilgestaan bij de mogelijkheid om mijn scriptie in het buitenland te schrijven. Maar toen ik voor school bezig was, kwam ik een website tegen waarop ik iets las over een bepaalde huidtherapeutische behandelmethode die in Australië wordt toegepast en die we in Nederland nog niet kennen (ik zal jullie niet vervelen met allerlei vaktermen hoor). Het leek me interessant om die behandelmethode te onderzoeken en eventueel naar Nederland te brengen, dus toen heb ik wat mailtjes verstuurd naar instanties die zich gespecialiseerd hebben in deze methode, om te vragen of het mogelijk zou zijn om daar stage te lopen en onderzoek te doen. Zo ben ik aan een fantastisch contactpersoon gekomen. Zij heeft me enorm geholpen met contacten leggen en het papierwerk en zo ben ik via via aan mijn opdrachtgever gekomen.

En mijn blog dan?

Natuurlijk ben ik van plan om in Australië gewoon door te gaan met bloggen. Ik zal het waarschijnlijk heel druk hebben, omdat ik én onderzoek moet doen én mijn scriptie moet schrijven én zo veel mogelijk van het land wil zien, maar dat wil ik ook graag delen op mijn blog. Ik wil in ieder geval proberen elke week een update te schrijven over mijn reis, en hoop dat het ook lukt om outfitfoto's (zomerkleding!) en andere artikelen te blijven delen.
Ik denk er ook over om weer te gaan vloggen, net als ik in Suriname en Parijs heb gedaan. Ik vind het namelijk heel leuk om de video's van mijn vorige reizen terug te zien en ik krijg ook vaak de vraag of ik meer video's wil maken. In Nederland vloggen vind ik een beetje saai, maar in Australië wil ik het dus wel weer oppakken!

Hoe kunnen jullie me tijdens mijn reis volgen?

Omdat ik deze vraag tot nu toe al heel vaak van vrienden en familie kreeg, heb ik op een blog een widget geïnstalleerd waarmee jullie me via de mail kunnen volgen. Dat kan via het formuliertje hieronder. Je moet daar je e-mailadres invullen en de bevestigingsmail accepteren en dan krijg je voortaan automatisch een melding als ik een artikel heb geschreven. Verder kan je me natuurlijk gewoon volgen via Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter en mijn YouTubekanaal. Oh, en ik heb sinds kort ook Snapchat, daar heet ik: emiliavd.

Vul hieronder je e-mailadres in om meldingen te krijgen van nieuwe artikelen:


Ik vind het zo leuk dat ik dit nieuws eindelijk met jullie kan delen! Zijn jullie weleens in Australië geweest? En hebben jullie nog tips voor me?

De foto's in dit artikel zijn gemaakt door Bertknot (bron).

You Might Also Like

34 reacties

 1. Wat een spannend en leuk vooruitzicht! Ik ben heel erg benieuwd hoe je het daar gaat hebben. Volgens mij is het zo mooi, en natuurlijk lekker weer daar haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah! Wat super stoer! Ontzettend leuk voor je! Ik heb vorig jaar bijna 2 maanden in mijn eentje gereisd en het valt het heel erg mee. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen. Echt een aanrader. Geniet van de voorpret!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vooruitzicht! Ik ben nog nooit in Australie geweest maar hoor er altijd geweldige verhalen over :) Ik heb Saske (van de blog ikbensaske) ook met plezier gevolgd toen zij haar rondreis door Australie maakte, zo tof! Volgende maand is ook al zo snel!! De voorpret kan al beginnen voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat ontzettend spannend en leuk! Ik weet niet of ik dat ooit had gedurfd. Jij ziet tenminste wel wat van de wereld. Ik ben nu al benieuwd naar jouw blogposts over dit mooie avontuur.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf, je leeft mijn droom! :D Geweldig dat je in Australië je scriptie gaat schrijven! Ben zelf twee keer in Australië geweest, waarvan de laatste keer in 2008 was voor zes weken. Adelaide ben ik alleen geweest toen ik heel jong was, dus daar heb ik niet echt tips voor! ;) Brisbane zijn we langs gereden omdat het toen heel slecht weer was, dus daar heb ik ook niet echt tips voor :P Maar Sydney is een must! Heb ik altijd gezien als Australisch Rotterdam haha. Ik ga je in de gaten houden, succes met de voorbereidingen en voorpret! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Emilia... WAT TOF! En SNEL! Maar FANTASTISCH! (Waarschijnlijk alle emoties die op dit moment ook door je heengaan.) Ik ben jaloers, maar ont-zet-tend blij voor je. Zó tof dat je dit gaat doen! Ik ga je avonturen (en vlogs!) zeker volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw meis, wat ontzettend gaaf zeg dat je deze ervaring mee gaat maken. Ik ben echt zo ontzettend blij voor je en gun je echt een prachtige reis vol met mooie hoogtepunten. Ik weet zeker dat je er een succes van gaat maken topper <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omg, wat ontzettend gaaf. Ik ben helemaal enthousiast! Ik ben nog nooit in Australië geweest maar zou dit wel echt dolgraag willen. Heel erg tof, ve succes en plezier! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Whaaa, wat een super tof nieuws zeg!! Australië lijkt me sowieso prachtig, en heel tof dat je daarna nog gaat rondreizen! Ik ben nu al benieuwd naar al je verhalen! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wauw wat ontzettend gaaf zeg! En wat een ervaring ook! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf, ik ben stiekem een beetje jaloers en benieuwd naar al je ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat spannend! Australië lijkt me prachtig, ik weet zeker dat je een hele leuke tijd daar gaat hebben! X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat onwijs gaaf zeg! :-) Ben heel erg benieuwd naar al je ervaringen straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. AAaah hoe tof!! Mijn roots liggen in Australië en het grootste gedeelte van mijn familie woont nog in Australië. Geniet van het mooie land en de fijne cultuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauwie wat gaaaaf! Deze foto's zijn echt om bij weg te zwijmen, wat interessant dat je hierover een scriptie gaat schrijven, veel succes alvast! Ook heel leuk dat je samen met iemand gaat, hopelijk klikt het goed met haar en kunnen jullie goed met elkaar opschieten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat gaaf! Je gaat vast een geweldige tijd hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waaaah wat super gaaf dat je je scriptie gaat schrijven in Australië! Wat super leuk ook dat je met z'n tweeën gaat, maakt het allemaal wat minder spannend, vind ik :-) heel veel plezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jemig, wat ontzettend tof dat je helemaal naar Australie gaat voor het onderzoek! En al zo snel! Dit is ook zeker een land die ik nog een keer zou willen bezoeken, maar tot nu toe heb ik dus nog geen tips voor je. Alvast veel plezier, meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. OH. MY. Wat een super leuk nieuws! Dat je dat zo lang voor je hebt kunnen houden hihi. Ik ben heel erg blij voor je! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ontzettend leuk en gaaf dat je dit gaat doen. Niet alleen ontzettend leuk en gaaf maar ook heel spannend neem ik aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw, wat een mooie vooruitzichten! En zo spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat gaaf Emilia! Van te voren nog even een soja latte drinken? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat enorm gaaf, Emilia! Australië lijkt me een héél mooi land, laat staan om er drie maanden lang alle hotspots te kunnen ontdekken. Ik vind het altijd héél leuk om fotoverslagen te lezen, dus ik kijk nu al uit naar je verhalen! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een super gave kans! Ik wens je alvast een hele leerzame maar vooral leuke tijd toe! Ik ga je zeker volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oeeh wat onwijs gaaf zeg! Ik ben nu al zo benieuwd naar je verhalen. En jaaa vloggen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ahhh jij bent toch ook zo'n stoere chick he. Echt onwijs gaaf vind ik het. Maar dat wist je al. Succes topper! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat onwijs tof zeg! heel gaaf dat je zoiets gaat doen! Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Aaah wat leuk dat je naar australie gaat! Ik wens je alvast heel veel plezier en succes! En ik kan natuurlijk ook niet wachten op je blogposts te lezen die je vanuit daar gaat schrijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat gaaf! Ik ben heel benieuwd naar je vlogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oh wat supergaaf, naar Australië! Heel veel plezier en succes alvast, ik kijk er naar uit om je avonturen te volgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wauw, wat ontzettend gaaf! Ik ben nu al heel benieuwd naar je artikelen vanuit het mooie Australië. Echt iets wat nog op mijn bucketlist staat om te bezoeken. x

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! Je krijgt trouwens geen automatisch bericht als er op je comment is geantwoord, dus als je een brandende vraag hebt, kun je ook mailen naar pixelsbyemilia@gmail.com.