HAIR TALK / Ik ging naar de kapper...

12/10/2014

Nederlands: Als het om mijn haar gaat, is 2014 een ongelofelijk bijzonder jaar geweest. Ik ben namelijk maar liefst drie keer naar de kapper geweest, een record! Omdat ik vroeger extreem kort haar had en de kapper het altijd weer verknipte, heb ik zo'n 5 jaar niet naar de kapper gedurfd, totdat ik er echt niet meer onderuit kon. Ik vond het doodeng, maar gelukkig is mijn haar nu lang genoeg en kan er niet veel meer misgaan als ik alleen de puntjes laat knippen. Deze maand ben ik weer naar de kapper geweest en heb ik mijn haar nét iets anders laten doen dan normaal. Geen extreme veranderingen hoor, maar voor mij toch een hele stap. In het artikel van vandaag ga ik jullie de voor- en nafoto's laten zien én vertel ik meteen wat over de kapperszaak en hoe ik de behandeling heb geboekt, dus klik snel op 'read more'!

English: Hair talk! 2014 Has been a very special year for my hairdo and me. I’ve visited the hairdresser three times, which is a record for me! I used to have super short hair and somehow hairdressers always seemed to mess it up, what resulted in me not daring to visit a saloon for five years. Until last year! I was scared to death, but luckily my hair is quite long now, so it’s a bit harder to totally mess it up when I only ask the hairdresser to cut the ends. But this month I went to a saloon to have my hair done just a bit differently... Not a huge difference, but for me it’s quite a change! In today’s article I’m going to show you guys the before and after pictures and I’m also going to tell a little about the saloon I went to and about how I booked the treatment. 


Ik ben naar Oxococo geweest (een kapsalon in Amsterdam) voor een 'glossing' en het standaard riedeltje: wassen, knippen, föhnen. Bij Oxococo hebben ze een colorist, Drake, die een specialist is als het gaat om haarkleuring. Daarnaast zijn er Elisabete (de eigenaresse) en Jose, die knippen en de styling doen, en Madalina, die manicures en pedicures doet.
Dat is heel bijzonder in Nederland! Drake vertelde me dat het waar hij vandaan komt (Chicago) heel normaal is dat ze bij kapsalons meerdere specialisten hebben die zich bezighouden met verschillende dingen, zoals dus haarkleuring, knippen óf styling. Je kunt dan dus tijdens één bezoekje aan de salon geholpen worden door meerdere specialisten. Best logisch eigenlijk, zo kan zo'n kapper zich dus extra goed specialiseren in één gebied!


Bij Oxococo is Drake dus de colorist en nadat ik hem vertelde dat ik wel wat nieuws wilde met mijn haar, maar geen drastische kleurverandering, zei hij direct dat hij het absoluut niet wilde gaan verven. Ik was meteen gerustgesteld. Ik heb mijn haar nog nooit geverfd en ik zou het ook niet durven (straks slaat het ineens groen uit! Je hoort soms van die verhalen...), maar ik wilde toch weleens iets anders met mijn haar. Daarom kreeg ik een ‘glossing’: dat lijkt op haarverf, alleen past het je haarkleur niet aan, maar alleen de glans. Top! Nu heb ik dus nog steeds mijn oude vertrouwde blonde lokken, maar glanzen ze mooier dan ooit!


Na de glossing werd ik geknipt door Jose. Ik vertelde hem dat ik het liefst de lengte van mijn haar wilde behouden, maar dat het er wel wat gezonder uit mocht zien en het liefst ook iets volumineuzer. Want soms viel mijn haar als een soort slap gordijntje om mijn gezicht heen en dat vond ik dus niet zo mooi. Samen met Jose besloot ik om in ieder geval de dode puntjes te knippen en om wat subtiele laagjes in mijn haar te creëren, zodat het er niet meer zo saai uit zou zien. Dat klonk perfect! Als je naar onderen scrollt zie je de foto's van het resultaat!


Hierboven zie je de voorfoto (links) en de nafoto, deze foto's maakte ik direct voor en na de behandeling. Zoals je ziet, is het verschil niet supergroot, maar dat was eigenlijk ook mijn bedoeling! Ik wilde (zoals ik al zei) het liefst gewoon dat mijn haar even lang bleef, maar dat het er wel weer een stuk voller en gezonder uit zou zien. En volgens mij is dat gelukt! Er zijn toch behoorlijk wat centimeters af gegaan, maar het valt niet op dat het een stukje korter is. Daarnaast heeft Jose een aantal plukken aan de voorkant iets korter geknipt, zodat mijn haar natuurlijker rond mijn gezicht valt, en wat laagjes gecreëerd aan de achterkant (zoals je goed kunt zien op de foto hieronder). En dankzij Drake is mijn haar niet meer zo dof, maar heeft het juist een mooie glans. Ja, ik ben helemaal blij!


Ik heb de kappersbehandeling geboekt via Treatwell. Dat is een website waarbij ontzettend veel salons (van kapsalons tot kuuroorden) zijn aangesloten en waar je makkelijk online een afspraak kunt maken. Je kan zoeken op de naam van de salon (bijvoorbeeld 'Oxococo') of op de stad en het type salon (bijvoorbeeld 'kapper Amsterdam'). De meeste salons hebben op Treatwell een online agenda, zodat je meteen kunt zien wanneer ze een plekje voor je vrij hebben. Slim bedacht!


Ik ben heel blij met mijn ‘nieuwe’ kapsel en ik boek zeker weer een afspraak bij Oxococo als mijn haar weer een oppepper nodig heeft! Ik heb eindelijk een kapper gevonden waar ik weer naar terug wil (en durf te) gaan.
Heb jij een vaste kapper?

You Might Also Like

35 reacties

 1. Wauw, wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Handige tip die site, ga ik misschien ook maar is gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, het resultaat is echt prachtig! Leuk artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het resultaat is erg mooi. Ik vind de kapsalon er ook super leuk uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, je haar is zo mooi! Het concept waarbij iedere werknemer een ander specialisme heeft klinkt inderdaad heel goed, zo weet je zeker dat je steeds in goede handen bent. Mooie foto's heb je erbij geplaatst ook. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi resultaat, je haar ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie eindfoto's! Modelletje! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat is het mooi geworden! Staat je erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een prachtige foto's! Het lijkt me een hele fijne salon om eens naartoe te gaan! Ik ben nog opzoek naar een nieuwe, de kapper waar ik normaal gesproken heen ga is in prijs opeens verdubbeld. Normaal was ik voor wassen, knippen, fohnen en stijlen 28€ kwijt, nu alleen voor knippen al 45€.... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, dat is wel echt een bizarre prijsverhoging! Deze kapper kost ook €45, maar dat is dan wel wassen én knippen én föhnen en aangezien ik maar een keer per halfjaar ga, vind ik dat wel te doen. Maar ik snap dat je nu op zoek bent naar een nieuwe!

   Verwijderen
 9. Mooie foto's en super mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi je haar en de kapperszaak ziet er ook leuk uit:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie foto's heb je gemaakt en prachtig je haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi resultaat, wauw! Ik ben ook niet zo'n fan van naar de kapper gaan haha, maar als het goed geslaagd is dan was het wel weer de moeite waard :).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind je haar zo mooi! Geen drastische verandering misschien, maar wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw Emilia, je haar is er echt van opgeknapt, heel mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is erg mooi geworden! Ik ga meestal wel naar de zelfde kapper ja, er is in ieder geval 1 kapper waar ik echt never nooitt meer kom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ohhh, dit is zo bekend! Ik heb ook één kapper waar ik nog 5 jaar nog steeds weleens nachtmerries over heb haha!

   Verwijderen
 16. Ik vind het er mooi en gezond uit zien! De kleur vind ik erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het ziet er erg mooi en gezond uit! En ik had nog nooit van zo'n glans "treatment" gehoord maar ik vind het resultaat er wel erg goed uitzien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ziet je haar er prachtig uit! Die foto's zijn zo mooi<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ben je toch een knapperd! Je hebt zulk mooi haar, wauw <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw wat een onwijs mooie foto's! En jijzelf bent ook prachtig zeg. Ik begrijp je angst voor kappers helemaal. Ik ben een keer naar een kapper geweest die mijn schuine pony zo'n 1,5cm lang had geknipt, het stond bijna recht overeind zo kort was het. Ik ben van plan om binnenkort een lange bob te laten knippen dus ik denk dat ik maar een kijkje ga nemen op de treatwell pagina, aangezien het resultaat van jou zo mooi is uitgepakt. Dankjewel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het ziet er altijd gelijk zo mega gezond uit als je naar de kapper bent geweest! Ik ben jaloers op je lange haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooi resultaat zeg. Je haar is mooooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wauw, super mooie foto's! Je haar is ook heel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw wat prachtig, was het al, maar nu helemaal! Ik heb nog niet echt een vaste kapper, ik blijf maar zoeken op een of andere manier haha. Amsterdam is wel een beetje ver maargoed ik ga hem wel onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat klinkt dat goed zeg! Ik had er nog nooit van gehoord, dat glossing. Je haar ziet er heel mooi uit! Ik heb geen vaste kapper, maar mijn laatste bezoekje was wel erg fijn. Dus daar wil ik denk ik naar terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauw, heel erg mooi. Je ziet de laagjes wel op de na foto, maar wel heel erg subtiel. Erg mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat mooi! Drake heeft mijn haar ook een paar keer gekleurd, hij werkte eerst bij Rob Peetoom in Den Haag (als dit dezelfde Drake is... maar denk het wel!) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, wat toevallig! Hij vertelde inderdaad dat hij heel lang in Den Haag voor Rob Peetoom heeft gewerkt, zo leuk!

   Verwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! Je krijgt trouwens geen automatisch bericht als er op je comment is geantwoord, dus als je een brandende vraag hebt, kun je ook mailen naar pixelsbyemilia@gmail.com.