TRAVELLING / Texel dag 3

7/26/2014


Nederlands: Dit is alweer het laatste verslagje dat ik zal schrijven over mijn weekend op Texel! In dit artikel ga ik jullie vertellen en laten zien wat Janneke en ik hebben beleefd op onze derde en allerlaatste dag op het eiland. We hebben op de laatste dag nog geprobeerd om zoveel mogelijk te doen en te zien, want we waren nog lang niet uitgekeken op het eiland! Zo hebben we onder andere de bekende vuurtoren beklommen en het jaarlijkse jazzfestival bezocht. Klik snel op 'read more' voor alle foto's en verhalen!

English: Today I'm going to write the last post I'll share about our stay at Texel! In today's article I'll tell and show you guys what my friend Janneke and I did on our third and last day on the Dutch island. We really didn't want to leave already, since we felt like there was so much more to see, but unfortunately we had to catch the boat to go back to the mainland. We climbed the lighthouse, went to the annual jazz festival and did much more. Click the 'read more' button to see the pictures and read the stories of our last day on the island!


De dag begon natuurlijk weer met een uitgebreid ontbijt. Het ontbijt stond in het hotel klaar van 8 tot 10 en omdat we de dag ervoor waren uitgegaan, hadden we maar zo'n 3 uur kunnen slapen. Oh oh! We waren behoorlijk moe, maar na een flinke hoop fruit en broodjes kreeg ik weer wat energie.


Na het ontbijt was het helaas al tijd om uit te checken! Dag mooie hotelkamer...
Het hotel was zo leuk, dat ik er nog een los artikel over heb geschreven, dus als je benieuwd bent naar meer foto's van de kamer en de rest van het hotel, klik dan hier.


We wilden nog niet meteen terug naar het vasteland, want er was nog veel te veel te doen op Texel. We hadden de vuurtoren nog niet eens van dichtbij gezien! Daar reden we die ochtend als eerste naartoe.
We reden langs de zee die prachtig glinsterde in het ochtendlicht. Ik heb expres een onscherpe foto gemaakt, want als ik scherpstelde zag je die glitters niet meer zo mooi!


De vuurtoren staat in hetzelfde dorpje als ons hotel, dus binnen 10 minuten waren we er al!Je moet eerst een stukje door de duinen omhoog lopen om bij de toren te komen. Vanaf daar heb je al een mooi uitzicht!
Maar het uitzicht vanaf de vuurtoren zelf is natuurlijk nog veel mooier! Het was gelukkig lekker weer die dag, dus we konden best ver over Texel kijken. De entree van de vuurtoren is trouwens €4 per persoon.


En weer verder! Hier zie je Janneke achter het stuur. We waren echt heel blij dat we met haar auto waren gegaan, want nu konden we lekker onze bagage in de achterbak laten liggen nadat we hadden uitgecheckt!


We reden door naar Den Hoorn. Dit is het dorpje waar ook de boot naar Den Helder vertrekt, maar voor we naar de haven gingen, namen we nog even een kijkje in het dorp zelf.


Den Hoorn was een stuk rustiger dan alle andere dorpjes die we dat weekend hadden gezien, maar het zag er wel héél schattig uit. Kijk nou wat een leuke huisjes!
Op de rechterfoto zie je trouwens Janneke met haar nieuwe maxi dress, pretty!


Nadat we hadden vastgesteld dat er in Den Hoorn niets was te beleven en we bijna naar de boot wilden gaan, bleek dat er tóch iets leuks was: Jazz On The Waves! Dat is een jazzfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd op Texel. Bij een café waren de artiesten net het podium aan het opbouwen. Supertoevallig herkende ik een van de bandleden en toen hebben we op het terras nog even wat gedronken met hem en zijn band. Gezellig! Daarna moesten we helaas halsoverkop naar de haven om terug naar het vasteland te varen.


En toen zaten we ineens alweer op de boot! We hadden een beetje haast om thuis te komen, omdat we op tijd wilden zijn voor de voetbalwedstrijd (toen was het WK nog bezig) en die hebben we na een extreme file (op het nippertje) gehaald.
We hebben een heerlijk weekend gehad en ik hoop dat ik jullie het leuk vonden om alle verslagen te lezen!

Meer over Texel:

You Might Also Like

11 reacties

 1. Wat leuk om te lezen. Mooie foto's ook! Zo te horen waren het hele fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg door je verslagen te lezen echt heel veel zin om weer eens een weekendje Texel te plannen! En wat een heerlijk weer hadden jullie zeg, super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah wat heb ik genoten van deze prachtige verslagen en mooie foto's. Echt heel leuk om te lezen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooie hotelkamer!! Dat is geen straf om daar te slapen. Texel is zo mooi x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's! Ik vind dit echt heel leuk om te zien. Wat een mooie jas draag je :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, het lijkt me daar heel leuk. Hele mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's en het ziet er naar uit dat je het heel leuk hebt gehad. X
  www.lemontierres.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's. Je hotelkamer zag er ook echt heel fijn en mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw die foto's! Ziet er leuk uit daar. :)
  Liefs Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! Je krijgt trouwens geen automatisch bericht als er op je comment is geantwoord, dus als je een brandende vraag hebt, kun je ook mailen naar pixelsbyemilia@gmail.com.