JEANS MET KORTING

3/08/2013

Bron: Jeanschool.com
Today's article is about a Dutch website, so I'll continue this post in Dutch. Sorry! I'll write in English again tomorrow.

Dutch: Vandaag heb ik een gastartikel voor jullie, van een site die ik zelf ook wel eens heb gebruikt. Ik vind het een handige site om geld te besparen en ik denk dat mijn mede-onlineshopverslaafden er ook wel wat aan zullen hebben!

Jeans krijgen vaker een Hollands tintje

Wij hebben er allemaal wel één of twee (of tien) in de kast liggen; een spijkerbroek. De jeans lijkt niet meer weg te denken uit het modebeeld. Nederlanders verslinden de comfortabele broeken die zowel chic als casual gedragen kunnen worden. Daarbij zijn spijkerbroeken duurzaam en met een Sans Online actiecode voordelig aan te schaffen. In Amsterdam is afgelopen september een unieke opleiding gestart die jonge designers opleidt tot echte jeansontwerpers.

De spijkerbroek is in Amerika geboren, maar de creative input komt steeds vaker van Nederlandse ontwerpers. Dit zal alleen maar meer worden als het aan de studenten van de eerste echte Jeans School ligt. De opleiding is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het ROC en House of Denim. Tijdens een 3-jarige MBO opleiding worden studenten helemaal klaargestoomd om als jeansdeveloper aan de slag te gaan.


Misschien is het je lastig voor te stellen dat een opleiding helemaal over een kledingstuk kan gaan, maar niets is minder waar. De studenten krijgen les in ontwerpen, patronen tekenen, naaien, pasvormen maken, wassen en nog veel meer. Natuurlijk wordt er ook aandacht gegeven aan de inkoop, verkoop en het merkenbeleid. Binnen de textielmarkt ben je na de opleiding een professional met een echte specialisatie.

Niet onbelangrijk, want de jeans is nog steeds razend populair en wordt over de hele wereld gedragen. De school heeft daarom ook besloten dat bij een internationaal product een internationale taal hoort. Naast het Nederlands wordt er dus ook in het Engels les gegeven. Een ander tof feitje is dat grote internationale merken helemaal achter het initiatief van een ambachtelijke jeansschool staan. Merken als Levis en Tommy Hilfiger helpen bij de totstandkoming van het lessenpakket en bieden zelfs stageplekken binnen hun bedrijf.

Helemaal zin gekregen om de laatste mode op het gebied van jeans te bekijken. Neem dan snel een kijkje en bestel voordelig bij Wehkamp.

You Might Also Like

10 reacties

 1. yeah, first pictures are looking really nice, i'm looking forward to the english translation. :>
  have a nice weekend,
  www.rot-schopf.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een gave foto die eerste!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, leuk artikel. Ik wist helemaal niet dat er zo'n soort opleiding bestond joh ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel , en een handige stite ! :) ik heb je blog via via gevonden en ik volg je nu en ik zou het super vinden als je een kijkje op mijn blog nam ik heb nu een winactie !
  Liefs,
  isabel
  livelifewithisa.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Adorable that enhances one personality more..

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! Je krijgt trouwens geen automatisch bericht als er op je comment is geantwoord, dus als je een brandende vraag hebt, kun je ook mailen naar pixelsbyemilia@gmail.com.