food,

VEGAN RECIPE / Fifty shades of green

2/04/2014 Pixels By Emilia 18 Comments

Nederlands: Vandaag heb ik voor het eerst in de 2 jaar dat ik nu blog een zelfverzonnen recept voor jullie! Ik ben dol op koken en recepten verzinnen (en alles opeten), dus het werd wel eens tijd om een gerecht met jullie te delen. Van de week kocht ik een bakje zeekraal, omdat ik het er zo tof uit vond zien. Ik kon nergens een recept vinden waar ik op dat moment trek in had, dus besloot ik zelf iets in elkaar te flansen. En omdat het eindresultaat me prima smaakte, leek het me leuk om met jullie te delen wat ik had gemaakt!

English: For the first time in my 2 years of blogging I'm going to share a recipe with you that I 'invented' myself. I love to cook and to try recipes and to eat, so it was about time to share some nice dish with you. This week I bought salicornia for the first time in my life, because I thought it looked super funny. I couldn't find a recipe with the ingredient that I loved, so I decided to make something from scratch. And since I thought it tasted quite good, I though I'd share it with you! I wrote the recipe in Dutch, but you can of course translate it to your own language by using the translator in the sidebar!


Zeekraalsalade à la Emilia (klinkt lekker Italiaans hè?)

Dit heb je nodig voor 2 porties:
- 1 klein kropje sla
- 1 avocado
- ½ komkommer
- 1 bakje zeekraal (100gr)
- peper/zout/zonnebloempitjes/etc.

Zo maak je het:
1. Zet een pannetje water op het vuur en laat de zeekraal 5 minuten koken.
2. Snij ondertussen de overige groenten in stukjes en verdeel ze over 2 borden.
3. Als de zeekraal gaar is, spoel je het even af met koud water. Verdeel het daarna over de 2 borden.
4. Garneer je salade naar smaak met peper en zout en zonnebloempitjes of met wat jij lekker vindt. Ik ben zelf niet zo dol op dressing over mijn sla, maar je kan er bijvoorbeeld ook wat olijfolie overheen gieten!


Op de foto hierboven zie je hoe ik mijn avocado altijd in stukjes snijd. Ik halveer de avocado en snijd vervolgens blokjes in het vruchtvlees terwijl dat nog in de schil zit. Dan kan je de blokjes er daarna zo uitwippen!


Ik vond de avocado ontzettend lekker bij de zeekraal (die combinatie had ik in meerdere recepten op het internet ook al voorbij zien komen!) en met de sla en komkommer erbij, smaakt de salade heerlijk fris. Een bord van deze salade is goed als lunch, als je het als diner wil eten, zou ik er nog een broodje of iets dergelijks bij nemen!
Oh, en als je je afvraagt hoe zeekraal smaakt: ik vond het vergelijkbaar met gekookte spinazie, maar dan net iets 'zilter'.
Heb jij wel eens zeekraal gegeten?

Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

  1. Hmmm, ziet er echt super lekker uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh, lekker recept! Ik hou van zeekraal, maar ik eet het vaak rauw in een salade of op een cracker met zalm, nomnom:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wist niet dat het ook rauw gegeten kon worden! Dat ga ik eens proberen, bedankt voor de tip! :)

      Verwijderen
  3. Dit moet jij mij een keer laten proeven want het lijkt me echt lekker! (en ja ik ben te lui om 't zelf te maken)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er echt lekker uit! Maar waar kun je zeekraal kopen? :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het gewoon bij de Albert Heijn bij mij in het dorp gekocht!

      Verwijderen
  5. Mmm, ik heb eigenlijk nog nooit veganistisch gegeten maar dit ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh dit lijkt me heerlijk! Ziet er goed uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind zeekraal echt heerlijk maar ik weet nooit waarbij ik het kan eten, dus eet ik het nooit. Ik ga dit bookmarken en maken :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb nog nooit zeekraal gegeten, moet misschien maar eens tijd worden! Ziet er leuk en vooral gezond uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Smaakt waarschijnlijk naar spinazie en volgens mij is zeekraal ook heerlijk te doen in een shake of smoothie. Als ik in de supermarkt ben ga ik er toch eens op letten of ze het verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zeekraal? Eerlijk gezegd heb ik daar nog niet veel vaker van gehoord, maar het klinkt heeerlijk! Immers ben ik ook gek op spinazie, haha. Leuk zo'n receptje én wat een prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! Je krijgt trouwens geen automatisch bericht als er op je comment is geantwoord, dus als je een brandende vraag hebt, kun je ook mailen naar pixelsbyemilia@gmail.com.